مقایسه ریز نشت پلاگ MTA تهیه شده با دو ترکیب نرمال سالین و سفیده تخم مرغ

نوع مقاله : Original Articles

چکیده

مقدمه: دندان‌‌های با اپکس باز با روش‌‌های مختلف مانند پلاگ MTA درمان می‌شوند. با توجه به مشکل کار با MTA و زمان سخت شدن طولانی که منجر به ریزنشت بیشتر در ساعات اولیه قرار گیری آن می‌گردد، هدف از انجام این مطالعه، مقایسه کاربرد سفیده تخم مرغ در مقایسه با نرمال سالین بر ریزنشت پلاگ‌های MTA بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، 70 دندان تک کاناله و سالم کشیده شده انسانی به طور تصادفی به دو گروه 30 تایی و دو گروه 5 تایی شاهد منفی و مثبت تقسیم شد. در گروه اول پلاگ MTA تهیه شده با نرمال سالین درون کانال قرار گرفت و در گروه دوم از سفیده تخم مرغ استفاده شد. در گروه شاهد مثبت فقط یک گوتای 80 به شکل معکوس قرار گرفت و در گروه شاهد منفی کل طول کانال با استفاده از MTA و حفره دسترسی با موم چسب پر شد. سطح ریشه‌‌ها به جز 2 میلی‌متر انتهایی، با 2 لایه لاک ناخن پوشانده شد و در سیستم ارزیابی ریزنشت میکروبی تعبیه گردید و سپس با گاز اتیلن اکساید استریل و به شیشه آنتی‌سرم حاوی محیط کشت مایع BHI منتقل شد. محلول تازه حاوی انتروکوک فکالیس هر 3 روز یک بار به سیستم تزریق گردید. نمونه‌‌ها به طور روزانه و به مدت 90 روز بررسی شدد و زمان وقوع کدورت در مورد هر نمونه ثبت گردید. داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS توسط آنالیز بقای Kaplan-Meier تجزیه و تحلیل شد (05/0 = α). یافته‌ها: میزان کدورت در گروه‌های 1 و 2 به ترتیب 7/76 و 60 درصد بود. میانگین زمان ایجاد کدورت به ترتیب 06/27 و 13/42 دقیقه گزارش شد. اختلاف معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد (151/0 = value p). نتیجه‌‌گیری: ترکیب MTA با سفیده تخم مرغ از نظر میزان ریزنشت اختلاف معنی‌داری با ترکیب MTA با نرمال سالین نداشت و کاربرد آن جهت بهبود زمان سخت شدن و کارکرد با MTA قابل توصیه می‌باشد. کلید واژه‌ها: ریزنشت باکتریایی، MTA، نرمال سالین، آپکسیفیکاسیون.

عنوان مقاله [English]

Comparison of microleakage of MTA plugs prepared with normal saline and egg white

چکیده [English]

Introduction: Different techniques are used to treat open apices, including MTA plugs. Regarding MTA’s long setting time, which results in greater microleakage during the first hours after its placement and its difficult handling properties, the aim of this study was to evaluate microleakage of MTA plugs mixed with normal saline and egg white. Materials and Methods: Seventy extracted human single-rooted teeth were randomly divided into two groups of 30 and two positive and negative control groups of 5. In group 1, an MTA plug mixed with normal saline was placed in each canal. In group 2, albumin was mixed with MTA. In the positive control group, a #80 gutta-percha was placed inversely in each canal. In the negative control group, the canal was obturated with MTA and the access cavity was filled with sticky wax. Root surfaces, except for the apical 2 mm, were covered with 2 layers of nail varnish. All the teeth were placed in the bacterial leakage evaluation system and were sterilized with ethylene oxide gas. Then they were transferred to anti-serum vials containing BHI solution. A fresh solution of Enterococcus faecails was injected into the system every 3 days. The samples were evaluated daily for 90 days for turbidity was. Data was analyzed using Kaplan-Meier survival analysis (α = 0.05). Results: Turbidity rates in groups 1 and 2 were 76.7% and 60%, respectively, with average turbidity times of 27.06 and 42.13 days. No significant differences were noted between the two groups (p value = 0.151). Conclusion: There were no significant differences in microleakage between MTA plugs mixed with albumin and normal saline. The first combination can be used to improve the setting time and handling properties of MTA.   Key words: Apexification, Microleakage, MTA plug, Normal saline.