تأثیر پلی‌فنول ها بر بیماری‌های پریودنتال

نوع مقاله : Review Articles

چکیده

مقدمه: پلی‌فنول‌ها شایع‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های مواد غذایی هستند که نقش مهمی در پیش‌گیری از بیماری‌های مزمن دارند. پریودنتیت بیماری مزمن ساختار حمایت‌کننده دندان می‌باشد که می‌تواند موجب تخریب ساختار پریودنتال و از دست رفتن دندان شود. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تأثیر ترکیبات پلی‌فنول بر بیماری‌های پریودنتال بود. شرح مقاله: کلیه مقالات مرتبط در بانک اطلاعاتی Pub med که بین سال‌های 2002 تا 2011 منتشر شده بودند، جستجو شدند. پس از مطالعه خلاصه 48مقاله به دست آمده، 13 مقاله که شرایط مورد نظر را نداشتند حذف شدند و 35 مقاله باقیمانده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتیجه‌گیری: با توجه به مطالعات انجام شده در مورد پلی‌فنول‌ها به نظر می‌رسد استفاده از فرآورده‌های حاوی پلی‌فنول می‌تواند از یک‌سو در کنترل پلاک بیماران و از سوی دیگر در جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های پریودنتال مؤثر باشد. پیشنهاد می‌شود نتایج مطالعات invitro توسط مطالعات بالینی ارزیابی شود. کلید واژه‌ها: پلی‌فنول‌ها، پریودنتیت مزمن، ژنژیویت، پلاک دندان.

عنوان مقاله [English]

Effect of polyphenols on periodontal diseases

چکیده [English]

Introduction: Polyphenpls are the most common antioxidants in foodstuffs, which have an important role in the prevention of chronic diseases. Periodontitis is a chronic disease of the supporting structures of teeth, which can destroy periodontal structures and result in tooth loss. The aim of this review article was to evaluate the effect of polyphenols on periodontal diseases.Review report: All the relevant articles indexed in the Pubmed from 2002 to 2011 were surveyed. After studying the abstracts of 48 collected articles, 13 irrelevant ones were excluded and full texts of 35 remaining articles were assessed.Conclusion: Regarding the existing articles about polyphenols, it appears consumption of polyphenol-containing products may be effective in plaque control and prevention of periodontal diseases. Therefore, it is suggested that the results of in vitro studies be assessed by clinical trials. Key words: Chronic periodontitis, Dental plaque, Gingivitis, Polyphenols.