بررسی مقایسه‌ای اثر دیچ کردن توسط تکنسین‌های لابراتوار با روش استاندارد بر دقت لبه ای رستوریشن‌های ریختگی

نوع مقاله : Original Articles

چکیده

مقدمه: تطابق مارژینال رستوریشن­ها برای موفقیت طولانی مدت آنها ضروری می­باشد. از آنجا که دندانپزشکان معمولاً دیچ دای را به تکنسین لابراتوار محول می­کنند و دیچ دای می تواند تاثیر به­سزایی در تطابق مارژینال داشته باشد، هدف از مطالعه حاضر مقایسه دیچ­کردن دای توسط تکنسین­های لابراتوار با روش استاندارد بر دقت رستوریشن­های ریختگی بود. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی بر روی دندان آکریلی مولر اول سمت چپ فک پایین تراش رستوریشن فلز– سرامیک با خط خاتمه تراش چمفر عمیق انجام شد. 30 کست از مدل تهیه شد که 25 عدد توسط تکنسین های لابراتوار شاغل در شهر اصفهان و 5 عدد توسط متخصص پروتز های دندانی به روش استاندارد دیچ شد. سپس روی دای های دیچ شده کستینگ ساخته شد و اختلاف مارژین عمودی در چهار سطح دندان در دو گروه توسط استریو میکروسکوپ و نیز دوربین دیجیتالی اندازه­گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری t-test و ANOVA با سطح معنی داری 05/0 تحت یررسی آماری قرار گرفت.یافته ها: میانگین اختلاف مارژین عمودی همه سطوح در گروه تکنسین­های لابراتوار و گروه استاندارد به ترتیب 04/318 12±' type="#_x0000_t75">  03/436 و 49/83 12±' type="#_x0000_t75"> 17/117 میکرون بود و اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<). ولی میانگین اختلاف مارژین عمودی سطوح مختلف در گروه استاندارد(95/0 =P value) و گروه تکنسین­های لابراتوار(58/0 =P value) از نظر آماری معنی­دار نبود.نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه دیچ استاندارد توسط دندانپزشک از دقت بالاتری برخوردار است. اجرای برنامه های آموزشی برای تکنسین­های لابراتوار جهت دیچ دای و ارجاع موارد مشکوک به دندانپزشک ضروری به نظر می­رسد.کلید واژه­ها : دندانی، تطابق مارژینال، لابراتوار

عنوان مقاله [English]

test

چکیده [English]

test