نوع مقاله : Review Articles
چکیده
مقدمه: خمیر دندانها پراستفاده ترین و پر فروش ترین محصولات بهداشتی دهان و دندان هستند و کاربرد آنها یکی از معمولترین رفتارهای بهداشت دهان و دندان در کشورهای پیشرفته میباشد. امروزه تنوع وسیعی از این محصولات برای اهداف گوناگون در بازار میباشند که انتخاب محصول مناسب را برای بیماران و همچنین توصیه آن توسط دندان پزشکان و بهداشت کاران را مشکل نموده است. این مقاله جزییات اجزاء خمیر دندانها و کاربردهای بالینی آنها را شرح میدهد و سعی دارد دندان پزشکان را در تجویز خمیر دندان مناسب بر اساس نیاز های شخصی بیمارانشان یاری رساند.شرح مقاله: این مطالعه یک مطالعه مروری است که از جستجو در منابع کتابخانهای و سایتهای اینترنتی Pubmed و ISI Web of Science و موتور جستجوی google بین سالهای 1973 تا 2011 با استفاده از کلید واژه های خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی انجام شده است.یافتهها: تنوع وسیعی از خمیر دندانهای ضد پوسیدگی، ضد پلاک و ژنژویت، ضد تشکیل جرم، از بین برنده حساسیت دندانی و انواع سفید کننده دندان وجود دارند که حاوی طیف وسیعی از اجزاء فعال و غیر فعال می باشند. انواع مواد ساینده، مرطوب کننده، دترجنتها، مواد اتصال دهنده، ژله ای کننده، طعم دهنده، شیرین کننده و نگه دارنده در کنارمواد فعال درمان کننده مانند ترکیبات متنوع فلوراید، باکتریو استاتها، آنزیم ها، پیرو فسفاتها و ترکیبات کاهنده حساسیت دندانی و غیره از جمله این اجزاء هستند. در مطالعات انجام شده، تاثیر، معایب و مزایای هر یک ازاین اجزاء مورد بحث قرار گرفته است.نتیجهگیری: آشنایی دندان پزشکان با ترکیب و اجزای خمیر دندانها و همچنین عملکرد اجزاء فعال و غیر فعال آنها، ضروری است و می تواند گامی موثر در تسهیل انتخاب و تجویز مناسب خمیر دندانها برای بیماران باشد.کلید واژهها: خمیر دندان، پریودنتیکس، پلاک دندانی.
عنوان مقاله [English]
Toothpastes: A review of types, ingredients and possible side effects
چکیده [English]
Introduction: Toothpastes are one of the most widely sold and used dental products, with their use as one of the most popular oral hygiene behaviors in developed countries. A large variety of toothpastes are available on the market for different purpose, making it difficult for patients to select appropriate ones and for clinicians to prescribe the most useful one. This review provides details on the ingredients of toothpastes and their clinical use, trying to assist oral care practitioners in recommending appropriate toothpastes to their patients based on their individual needs.Materials and Methods: This review was carried out by running a search in various databases, including references books, PubMed, ISI Web of Science and Google search engine from 1973 to 2011 using the terms toothpastes, Periodontics and dental plaque.Results: There are large varieties of toothpastes for different purposes: caries prevention, gingivitis prevention, anti-calculus, dentin hypersensitivity prevention and for tooth whitening, with a wide range of active and non-active ingredients, including abrasives, humectants, preservatives, thickening or binding agents, detergents, flavoring agents and therapeutic agents as fluoride, bacteriostatics, pyrophosphates, tooth desensitizing agents etc. Some studies have evaluated the effects, advantages and disadvantages of each ingredient.Conclusion: It is absolutely necessary for dental practitioners to have a sound knowledge of chemical compositions and ingredients of toothpastes to be able to assist their patients in selecting appropriate and efficacious toothpastes.Key words: Dental plaque, Periodontics, Toothpaste.