بررسی اثر سمیت سلولی عصاره هیدرومتانولی دانه انگور سیاه بر سلول‌های سرطانی KB (مدل سلولی اسکواموس سل کارسینوما)

نوع مقاله : Original Articles

چکیده

مقدمه: دانه انگور سیاه حاوی ترکیبات فعالی مانند آنتی‌سیانین، پروآنتوسیانیدین و پروسیانیدین می‌باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف ارزیابی اثر سمیت سلولی عصاره هیدرومتانولی دانه انگور سیاه بر روی سلول‌های سرطانی KB و القای آپوپتوز بر روی آن‌ها انجام گردید.مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی تجربی حاضر از دانه انگور به کمک حلال هیدرومتانولی90 درصد، عصاره‌گیری شد. سلول‌های سرطانی KB در محیط کشت با غلظت‌های مختلف عصاره تیمار شدند و در زمان 24 ساعت اثر سمیت سلولی آن‌ها با استفاده از روش (MTT) Micro-culture tetrazolium test بررسی شد. جهت بررسی القای آپوپتوز، تست الایزا در طی 24 ساعت انجام پذیرفت. داده‌ها در نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 20، با آزمون یک‌طرفه ANOVA مورد آنالیز قرار گرفت (05/0 = α).یافته‌ها: نتایج حاصل از بررسی اثر سمیت سلولی عصاره هیدرومتانولی دانه انگور سیاه بر روی قابلیت زیست‌پذیری سلول‌های سرطانی KB در طی 24 ساعت نشان داد که عصاره هیدرومتانولی در همه غلظت‌های بررسی شده توسط تستMTT، اختلاف معنی‌دار (046/0 = p value) با گروه کنترل داشته و توانایی مهار رشد و خاصیت سمیت سلولی بر سلول‌های سرطانی KB را دارد و پس از 24 ساعت موجب مهار رشد سلول‌های سرطانی KB با (Inhibition cencentration 50) IC50 370/417 میکروگرم بر میلی‌لیتر شد. تست الایزا در طی 24 ساعت نشان داد که عصاره هیدرومتانولی، 68 درصد مرگ سلولی آپوپتوز را القا می‌کند. با بررسی مورفولوژی سلول‌ها تغییرات عمده آپوپتوزی مشاهده شد و مرگ سلولی گروه تحت تأثیر عصاره، معنی‌دار (002/0 = p value) بود.نتیجه‌‌گیری: با توجه به محدودیت‌های این مطالعه، عصاره هیدرومتانولی دانه انگور سیاه، توانایی مهار رشد و خاصیت سمیت سلولی بر سلول‌های سرطانی KB را دارد و سبب القای آپوپتوز در این رده سلولی KB می‌گردد. به‌نظر می‌رسد عصاره هیدرومتانولی دانه انگور کاندید مناسبی جهت استخراج و خالص سازی ترکیبات فعال باشد.کلید واژه‌ها: دانه انگور سیاه، سمیت سلولی، آپوپتوز، اسکواموس سل کارسینوما

عنوان مقاله [English]

Evaluation of the cytotoxic activitiy of hydromethanolic grape seed extract in oral squamous cell carcinoma (KB cell line)

چکیده [English]

Introduction: The grape seed is rich in anthocyanin, proanthocyanidins, procyanidins. The present investigation was carried out to study cytotoxic effects of hydromethanolic extract of grape seed on oral squamous cell carcinoma KB cell line and induction of apoptosis in these cells. Materials and methods: In the present experimental study grape seeds were extracted with 90% hydromethanolic solvent. Then KB cells were treated with different concentrations of crude extract. The cytotoxicity was measured using the MTT (Micro-culture tetrazolium test) assay in 24 hours. ELISA assay was used to measure induction of apoptosis after 24 hours. Data was analyzed with SPSS 20 and one-way ANOVA (α=0.05). Results: Data from MTT revealed that hydromethanolic crude extract of grape seed had growth inhibitory and cytotoxic activity on KB cell line in (IC50 = 417.370 Mg/mL) after 24 hours. In ELISA assay apoptosis cell death rate was determined to be about 68% after 24 hours. Cell morphology alteration analysis showed major apoptosis changes and the extract resulted in significant cell death in the treated group (p value = 0.002). Conclusion: Under the limitations of the present study, crude grape seed extract had an inhibitory effect on the growth of neoplastic KB cell line, inducing apoptosis in these cells. Grape seed extract appears to be an appropriate candidate for identification and purification of its active compounds. Key words: Apoptosis, Cytotoxicity, Grape seed extract, Squamous cell carcinoma