بررسی تاثیر گشادسازی کانال بر میزان ریزنشت کانال دندانی

نوع مقاله : Original Articles

چکیده

مقدمه:با توجه به اختلاف نظر در خصوص میزان آماده سازی کانال و اهمیت آماده سازی و گشاد سازی بر ریز نشت کانال دندانی و به دنبال آن تاثیر بر بقای دندان، هدف از این پژوهش ارزیابی تاثیر گشادسازی های مختلف کانال بر روی ریز نشت میکروبی دندان های درمان ریشه شده در محیط آزمایشگاهی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی 126 دندان تک کاناله انسانی سالم به روش آسان انتخاب و تاج آن ها به وسیله دیسک الماسی قطع گردید. پس از تهیه حفره دسترسی و تعیین طول کارکرد، آماده سازی کانال ها به روش استپ بک تا فایل شماره 30 ادامه یافت. سپس دندانها به ترتیب به 3 گروه شکل دهی کانال تا شماره 45 ، 55 و 70 بعد از فایل اصلی تقسیم شدند و سپس به شیوه تراکم جانبی پر شدند. جهت بررسی ریزنشت هر سه روز یک بار به مدت 90 روز محلول حاوی انتروکوک فکالیس از قسمت فوقانی تزریق و ریزنشت باکتریایی توسط ایجاد کدورت در محلول آنتی سرم اطراف ریشه ارزیابی شد.یافته های پژوهش وارد نرم افزار SPSSشده و توسط تست آماری Chi Square و آنالیز بقا مورد تجریه و تحلیل آماری قرار گرفتند (05/0=α). یافته ها:یافته های این پژوهش نشان داد که در طی مدت 90 روز میزان ریزنشت در گروه 2به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود(036/0 و 025/0=pvalue) و حداکثر بقای نمونه ها در طی بازه زمانی این مطالعه مربوط به این گروه بود، اما آنالیز بقا اختلافی میان گروه 1 و 3 نشان نداد(0717/0pvalue=). نتیجه گیری:نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آماده سازی کانال با شماره های متفاوت بر میزان ریز نشت تاثیر دارد و آماده سازی تا فایل شماره 55 کمترین میزان ریز نشت را دارد. کلید واژه ها:شکل دهی کانال، نشت دندانی، پر کردن کانال

عنوان مقاله [English]

Evaluation of the effect of root canal flaring on bacterial microleakage

چکیده [English]

Introduction: Given controversies over the extent of root canal preparation and the importance of root canal preparation and flaring in microleakage and its effect on the preservation of teeth, the aim of this study was to evaluate the effect of the root canal flaring extent on bacterial microleakage in vitro. Materials and methods: In this in vitro study 126 human single canal teeth were selected using simple sampling technique. After decoronation with a diamond disk, access cavities were prepared and the root canals were prepared with step-back technique up to file #30. Then the teeth were divided into three groups randomly for root canal flaring up to files #45, #55 #70 after the master apical file. After the preparation, the root canals were obturated with lateral condensation technique. To evaluate microleakage every 3 days Enterococcus faecalis solution was injected to the samples and microleakage was evaluated for 90 days by turbidity of the antiserum solution around the root. Data were analyzed with SPSS 20 using chi-squared test and survival analysis (α=0.05). Results: The results showed that during the 90-day study period microleakage was significantly lower in group 2 compared to the other two groups (p value = 0.025 and p value = 0.036), and maximum survival rate was observed in this group. However, the survival analysis did not reveal any significant differences between group 1 and group 3 (p value = 0.717). Conclusions: The results showed that root canal preparation up to different file sizes affected microleakage and preparation up to file #55 resulted in the least microleakage.   Key words: Dental microleakage, Root canal obturation, Root canal preparation.