بررسی اثر مهارکنندگی رشد و سمیت سلولی عصاره‌ی بنفشه بر روی رده‌ی سلولی اسکواموس سل کارسینوما در محیط آزمایشگاهی

نوع مقاله : مقاله‌های پژوهشی

چکیده

مقدمه: بدخیمی، علت اصلی مرگ در کشورهای توسعه یافته و دومین علت مرگ در کشورهای در حال توسعه است. سرطان سلول سنگفرشی سر و گردن، ششمین سرطان شایع جهان بوده و درمان‌های استاندارد آن در چهار دهه‌ی اخیر نتوانسته درصد بقای این بیماران را بهبود بخشد. همچنین این درمان‌ها باعث بروز عوارض جوانبی متعددی می‌گردد. به تازگی مطالعه بر مواد طبیعی با خاصیت ضد بدخیمی هدفمند علیه سلول‌های بدخیم و پتانسیل عوارض جانبی کمتر صورت گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهار رشد و سمیت سلولی عصاره‌ی بنفشه با پتانسیل اثر انتخابی بر سلول‌های بدخیم در مقایسه با نرمال بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی تجربی آزمایشگاهی، جهت بررسی سمیت سلولی عصاره‌ی گیاه بنفشه از روش نورسنجی با استفاده از (Microculture tetrazolium test) MTT استفاده گردید. جذب نوری نمونه‌ها در طول موج 560 نانومتر با دستگاه الایزاریدر اندازه‌گیری و درصد بقای سلولی با فرمول تفاوت جذب نوری بلانک از سلول‌های تیمار شده تقسیم بر تفاوت جذب نوری بلانک از کنترل منفی محاسبه گردید. نتایج وارد نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 12 گردید و برای بررسی همزمان اثر غلظت عصاره و نوع سلول بر درصد سلول‌های زنده‌ی باقی‌مانده، آنالیز واریانس دوطرفه و برای بررسی اثر غلظت عصاره بر درصد سلول‌های زنده‌ی باقی‌مانده به تفکیک هر رده‌ی سلولی از آنالیز واریانس یک‌طرفه و دوطرفه استفاده گردید.
یافته‌ها: درصد سلول‌های زنده‌ی باقی‌مانده با غلظت‌های مختلف عصاره ارتباط معنی‌دار دارد (0٫001 > p value)، در حالی که با نوع سلول ارتباط معنی‌دار ندارد (0٫26 = p value).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، خاصیت کشندگی سلولی عصاره‌ی بنفشه بر رده‌ی سلولی تومورال سرطان سلول سنگفرشی با رده‌ی نرمال مشابه است. بر اساس این مطالعه، عصاره‌ی بنفشه نمی‌تواند به عنوان ماده‌ی طبیعی با خاصیت ضد بدخیمی هدفمند و خاصیت عوارض جانبی کمتر علیه این سرطان به کار رود.
کلید واژه‌ها: سرطان سلول سنگفرشی، سمیت، بنفشه.

عنوان مقاله [English]

Investigating the anti-proliferative effect and cytotoxicity of violet extract against SCC cells in vitro

چکیده [English]

Introduction: Malignancies are the main cause of death in developed countries and the second cause of death in developing countries. Head and neck squamous cell carcinoma is the sixth most common cancer worldwide and standard treatments have failed to improve its survival rate in the past four decades. In addition, these treatment modalities give rise to various complications. Recently, research has focused on natural substances with anti-neoplastic properties that are specifically directed against malignant cells and have less potential for complications. The aim of this study was to evaluate the selective inhibitory and cytotoxic effects of violet extract on malignant cells compared to normal cells.
Materials & Methods: In this in vitro study, photometry and optical density (OD) techniques were used for MTT test to assess the cytotoxicity of violet extract at a wavelength of 560 nm using an ELISA reader. The cell survival rate was calculated by dividing the difference of blank OD in the treated cells by the difference of blank OD in control cells. Data were analyzed with two-way ANOVA to evaluate the concomitant effect of violet extract concentration and cell type on the percentage of residual viable cells; one-way and two-way ANOVA were used to evaluate the effect of the concentration of the extract on the percentage of residual viable cells separately for each cell line by using SPSS.
Results: The results showed a significant relationship between the percentage of residual viable cells and the different concentrations of the extract (p value <0.001); however, there was no significant relationship between the violet extract concentration and cell type (p value > 0.26).
Conclusion: Based on the results, the cytotoxicity of violet extract on malignant cells (SCC) was similar to that on normal cells. Therefore, violet extract may not be useful as a natural substance, with less side effects, to selectively inhibit malignant cells.
Key words: Toxicity, SCC, Violet.